[pic=659_1295611249.jpg]Brandend maagzuur bederft vaak de culinaire pret. Enkele tips om zure oprispingen te voorkomen.Wie vaak last heeft van brandend maagzuur heeft misschien al genoeg aan een aanpassing van zijn eet- en leefgewoonten om de klachten sterk te verminderen. Brandend maagzuur komt vaak voor bij overgewicht, of na een zware maaltijd. Let dus op je gewicht en eet vaker kleine porties.Beperk vetrijke voeding, want die stimuleert de productie van maagzuur en doet er langer over om het maagzuur weg te werken. Alcohol, koolzuurhoudende dranken, koffie, cola, pepermunt, citrusvruchten en scherpe kruiden geven ook kans op brandend maagzuur.Wat helpt is rechtzitten tijdens de maaltijd, niet te snel eten, goed kauwen, geen strakke kleding dragen en door de knieën gaan bij het tillen. Wie vooral ’s nachts last krijgt, doet er goed aan om in de drie uur voor het slapengaan niet meer te eten. Verhoog ook het hoofdeinde van je bed zo’n 15 à 20 centimeter. [i]Bron: BodytalkBron : [url=http://www.gezondheidsnet.rnews.be]www.gezondheidsnet.rnews.be [/url][/i]